home

Interne Geneeskunde : wij geven goede zorg in hartje Amsterdam

De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen, aandoeningen van alle interne processen in het lichaam, en lichamelijke klachten waarbij nog geen diagnose is gevonden. U kunt hierbij o.a. denken aan infectieziekten, stofwisselingsziekten, nierziekten, osteoporose en bloed- en beenmergziekten.

Deelspecialismen van Interne Geneeskunde OLVG zijn:

Onze internisten van zijn breed opgeleid om alle aandoeningen van de inwendige organen te behandelen. Daarnaast hebben veel internisten zich gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen.

Feiten & cijfers

4.200
opnames per jaar
3.800
dagopnames per jaar

Ervaringsverhaal

Internist Ineke Schouten : speuren naar de diagnose

Mensen vragen me wel eens wat een internist precies doet. Eigenlijk is het bijna niet uit te leggen. Mijn vak gaat over organen en hormonen. Over kanker en infectieziekten. En hoe dit allemaal met elkaar samenhangt. Soms zeg ik wel eens: "Ik doe alles wat een andere specialist niet doet." Eén van mijn aandachtsgebieden is acute interne geneeskunde. Complexe klachten waarvan de oorzaak niet direct duidelijk is. Maar die wel zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Soms zijn ze levensbedreigend.

Lees verder

Veelgestelde vragen

U kunt uw geplande afspraken zien in MijnOLVG.

U kunt de meeste afspraken verzetten via MijnOLVG. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina: Afspraak verzetten. Als het u niet lukt om uw afspraak te verzetten via MijnOLVG, dan kunt u bellen naar de polikliniek van de OLVG-locatie waar u de afspraak heeft.

Let op: het verzetten van uw afspraak kan gevolgen hebben voor uw behandeling. Een nieuwe afspraak op korte termijn is niet altijd mogelijk.

Het kan zijn dat het spreekuur van de zorgverlener uitloopt. Daarom verzoeken wij u om nog 30 minuten beschikbaar te zijn ná de afgesproken tijd.

Wij proberen binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen om de afspraak in te plannen. Is er 5 werkdagen na de verwijzing nog geen contact met u opgenomen? Dan vragen wij u om de polikliniek te bellen.

Ga naar MijnOLVG en klik op ‘online aanmelden’. Komt u er niet uit of heeft u een vraag?
Neem contact op met ons Patienten Servicepunt. U bent ook welkom bij het Patiënten Servicepunt in de ontvangsthal van het ziekenhuis.

Als u bloed moet prikken voor uw volgende afspraak, staat er een labformulier in MijnOLVG. Het labformulier in MijnOLVG staat dan in het menu bij 'Aankomende onderzoeken en verrichtingen'. 

De datum op het labformulier is een indicatie. Wij raden u aan om ongeveer 1 week voor de afspraak bloed te laten prikken. De uitslag van het bloedonderzoek kan dan besproken worden tijdens uw afspraak op de polikliniek.

Ja, wij raden u aan om een afspraak te maken voor bloedprikken. U kunt een afspraak maken via Bloedafname. U kunt ook bloedprikken zonder afspraak. Het kan zijn dat u dan langer moet wachten.

U kunt uw labformulier vinden in MijnOLVG. Als u uw labformulier niet kunt vinden in MijnOLVG, kunt u eventueel ook een nieuw formulier ophalen bij de balie van de polikliniek in het ziekenhuis.

Neem contact op met uw zorgverlener door een vraag te stellen via MijnOLVG. Bij hele erge bijwerkingen kunt u bellen naar de polikliniek.

U kunt uw herhaalrecept eenvoudig aanvragen via MijnOLVG. Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG.

Heeft u de medicijnen binnen 2 werkdagen nodig? Bel dan naar de polikliniek.