home

Neurologie : we zijn er op betekenisvolle momenten

Foto van een chirurg Foto van een chirurg

De neurologen van OLVG zijn gespecialiseerd in ziekten van de hersenen, zenuwen, spieren en het ruggenmerg. Onze poliklinieken zitten op zowel locatie Oost, West en het Spui. Op de afdeling Neurologie in OLVG West worden volwassenen met alle voorkomende neurologische ziekten onderzocht en behandeld. Bij kinderen met neurologische klachten werken wij samen met een kinderneuroloog.  

We begeleiden patiënten met een beroerte, maar ook patiënten met andere neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose en tumoren in het zenuwstelsel.

Voor de begeleiding en revalidatie van neurologische patiënten werken wij samen en overleggen we met o.a. verpleegkundig specialisten, physician-assistents (PA’s) revalidatieartsen, verpleeghuisartsen, fysio- en ergotherapeuten en logopedisten. 
Veel van de neurologische vervolgonderzoeken vinden plaats op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) en de afdeling Radiologie.

Het doel van revalidatie is dat de patiënt zo zelfstandig mogelijk kan bewegen. We helpen met het oefenen van het zitten, staan, lopen en andere activiteiten van het dagelijks leven. We houden bij de therapie rekening met het activiteitenniveau van de patiënt van voor opname.

Het OLVG is een opleidingsziekenhuis waardoor u ook een afspraak kan hebben met een coassistent of een arts-assistent (in opleiding), onder supervisie van een neuroloog. De neurologen van het OLVG hebben een brede algemene kennis van de neurologie en zijn daarnaast gespecialiseerd in een of meer aandachtsgebieden.  

Poliklinieken en Verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Poliklinieken en Verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Ervaringsverhaal

Cognitieve revalidatie na een herseninfarct : eindelijk gerustgesteld

Meneer Den Uil kreeg eindelijk de erkenning dat zijn klachten worden veroorzaakt door hersenschade. ‘Ik dacht dat ik me mijn klachten inbeeldde.’

Lees verder