Naar OLVG in tijden van corona : dit zijn onze maatregelen

Information regarding coronavirus (English text)

In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij hopen dat u zich met deze informatie goed kunt voorbereiden op uw komst naar OLVG.

Mondkapje

Wij vragen u om een mondkapje te dragen op onze verpleegafdelingen en in onze spreek- en onderzoekskamers. Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en op gangen is niet meer verplicht. .

Bezoektijden

15.30 - 20.00 uur, maximaal twee bezoekers tegelijk per patiënt.
Geen maximum aantal bezoekers per dag.

Lees meer bij Bezoekregeling en bezoektijden

Basisregels

In OLVG gelden nog steeds de basisregels:

  • Ontsmet uw handen bij binnenkomst met desinfecterende handgel.
  • Hoest of nies in de elleboog.
  • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus óf laat u eerst testen op het coronavirus voor u naar het ziekenhuis komt.
    Pagina voor het laatste gewijzigd op woensdag 22 februari 2023.

Veelgestelde vragen

Bent u ingepland of opgeroepen voor een behandeling in ons ziekenhuis, maar wilt u liever wachten tot na het ontvangen van uw (booster-) vaccinatie? Neem dan contact op met de polikliniek van uw behandelend arts met de vraag of er een telefonisch consult ingepland kan worden. Bekijk samen welke andere mogelijkheden er zijn en wat dit voor uw klachten en behandeling betekent.

We hebben op onze website een speciale pagina met veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over het coronavirus. 

Dit wordt bepaald door uw behandelaar. U kunt ervan uitgaan dat we hierin altijd de beste keuze maken, passend bij uw persoonlijke situatie.

Net als bij een fysieke afspraak ontvangt u hiervoor een uitnodiging. Telefonisch of via e-mail. Bij een belafspraak wordt u rond de geplande tijd gebeld door uw behandelaar, met een anoniem nummer. Omdat de exacte tijd niet altijd gegarandeerd kan worden, kan het zijn dat u iets eerder of later wordt gebeld.

Op de pagina Bezoektijden leest u alles over de bezoekregels en -tijden in OLVG.

Voor sommige patiënten kan het behandelteam besluiten dat er uitzonderingen gemaakt worden, bijvoorbeeld voor mensen die terminaal ziek zijn. De zorgverlener maakt daarover afspraken met de naasten.

Ja, onze bezoekersrestaurants zijn weer open.