Pijn en misselijkheid na een operatie

Veel pijn hebben en misselijk zijn heeft invloed op beter worden. Daarom is goede pijnbestrijding en behandeling van misselijkheid na een operatie zo belangrijk. Tijdens uw opname vraagt de verpleegkundige regelmatig of u pijn heeft of misselijk bent. Zo kunnen we snel maatregelen nemen als dat nodig is. Na het ontslag kunt u gebruikmaken van digitale ondersteuning via de app Thuismeten.

Thuismeten

  • Vanaf uw opname tot 7 dagen erna kunt u gebruikmaken van Thuismeten. Via deze app op uw eigen smartphone, kunt u op elk gewenst tijdstip doorgeven of u pijn heeft of misselijk bent. Ook stuurt de app automatisch een bericht met het verzoek of u pijn en misselijkheid wilt doorgeven. 
  • De scores zijn in uw dossier zichtbaar voor uw arts en verpleegkundige. 
    Wanneer u weer thuis bent, worden uw gegevens regelmatig gecontroleerd. Zo nodig neemt een verpleegkundige of een gespecialiseerd medewerker van de afdeling Anesthesiologie contact met u op.
  • Voordat u geopereerd wordt, heeft u contact met medewerkers van de afdeling Anesthesiologie. U maakt dan afspraken over medicijnen, eten en drinken, en pijnbestrijding. U krijgt dan ook informatie over Thuismeten.
  • Als u geen smartphone heeft, is het niet mogelijk om uw pijnscore digitaal bij te houden. Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis informeert de verpleegkundige een paar keer per dag naar uw pijn. Dit is standaard en gebeurt altijd. Ook als u de app niet gebruikt. 

Veilige koppeling

Een veilige verbinding tussen OLVG en Thuismeten van Luscii zorgt dat uw score van pijn en misselijkheid gekoppeld wordt aan uw persoonlijk medisch dossier.

Downloaden

Wordt u opgenomen voor een operatie op de Dagbehandeling? Dan ontvangt u een e-mail met daarin een instructie voor het downloaden van de Thuismeten app van Luscii. Het is belangrijk dat u deze app op uw telefoon installeert. U hoeft verder niets meer te doen. Medewerkers van de afdeling Anesthesiologie activeren de app voor u.
Als u een aantal dagen bent opgenomen in het ziekenhuis, hoeft u niets te doen. De nazorg na uw operatie wordt dan op een andere manier geregeld.

Niet meedoen

Deelname aan Thuismeten is niet verplicht. Wilt u niet meedoen, geef dit dan aan bij de polikliniek Anesthesiologie van OLVG.