Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Heeft u een budgetpolis zoals bijvoorbeeld ZEKUR of EUCARE afgesloten? Houd er dan rekening mee dat OLVG hiervoor geen contract heeft gesloten met de zorgverzekeraars en dat uw zorgverzekeraar de zorg bij OLVG niet of niet volledig vergoedt (zie uw polis). U bent dan zelf verantwoordelijk voor het betalen van de rest van de rekening, waarvoor u een factuur van OLVG zult ontvangen. Het is daarom raadzaam om - voordat u een afspraak maakt in OLVG - bij uw zorgverzekeraar na te vragen of de kosten worden vergoed en of u uw eigen risico of een eigen bijdrage verschuldigd bent. Uw zorgverzekeraar vergoedt spoedeisende hulp wel altijd volledig. Zorgverzekeraars hebben met alle ziekenhuizen een overeenkomst voor spoedeisende hulp. Let op: het eigen risico geldt wel voor spoedeisende hulp.
Bezoekt u een specialist in het ziekenhuis zonder doorverwijzing van bijvoorbeeld uw huisarts? Dan worden de kosten niet meer betaald door uw zorgverzekeraar. U krijgt uw factuur dan thuis gestuurd, tenzij we de verwijsbrief nog binnen 2 weken na de afspraak ontvangen, voorzien van de juiste datum. De datum op de verwijsbrief moet een datum zijn vóór of gelijk aan de datum van de eerste afspraak.
Let op: dit geldt niet voor patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben.
De zorgverzekeraars proberen onnodig gebruik van (duurdere) medisch specialistische zorg te voorkomen. Dit geldt voor een verwijzing door een:
Neem voor de zekerheid van tevoren contact op met uw zorgverzekeraar en informeer naar de voorwaarden voor een vergoeding. Een tandarts mag u bijvoorbeeld alleen doorverwijzen naar de kaakchirurg.
Neem voor de zekerheid van tevoren contact op met uw zorgverzekeraar. Ook voor vragen over uw zorgpolis en de hoogte van vergoedingen kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.
Ook voor kinderen is het in Nederland verplicht om een zorgverzekering (minimaal een basisverzekering) te hebben. Binnen 4 maanden na de geboorte dient een kind ingeschreven te zijn bij een zorgverzekeraar. Dit kan bijvoorbeeld door het kind bij één van de ouders mee te verzekeren. Voor kinderen jonger dan 18 jaar hoeft geen premie betaald te worden, omdat de overheid deze zorgverzekering financiert. Ook hebben kinderen onder de 18 jaar geen eigen risico.
Als het kind 18 wordt:
De afdelingen Diëtetiek en Fysiotherapie leveren zorg aan patiënten tijdens hun ziekenhuisopname. De zorg tijdens uw opname maakt deel uit van een DBC Zorgproduct. Ook wanneer u weer naar huis gaat, kunt u deze zorg blijven ontvangen. De prijs van de zorg na uw opname is afhankelijk van uw verzekering.
Steeds meer zorg gaat via telemonitoring. Telemonitoring heet soms ook thuismonitoring, telebegeleiding of zorg-op-afstand. Met telemonitoring wordt u op afstand door de behandelaar in de gaten gehouden tijdens uw behandeling.
Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met een app waarin u bijhoudt wat uw klachten zijn. Deze informatie gaat direct naar uw behandelaar. U hoeft hierdoor minder vaak naar het ziekenhuis.
Met deze informatie kan de behandelaar de behandeling goed in de gaten houden en zo nodig aanpassen. Ook kan de behandelaar op maat gemaakte tips geven die uw herstel zullen versnellen.
Vanaf 1 januari 2023 kunnen ziekenhuizen de kosten voor telemonitoring zelf declareren bij zorgverzekeraars. U hoeft hiervoor niks te doen.
Telemonitoring wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, maar valt wel onder uw eigen risico. Bij uw zorgverzekeraar kunt u terecht voor verdere vragen hierover.
Neem dan contact op met de afdeling Debiteuren: 020 599 37 46. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-13.00 uur.
Neem dan contact op met uw eigen zorgverzekeraar.
Lees dan eerst de toelichting