home

Polikliniek Sportgeneeskunde : u kunt hiervoor terecht bij Sportgeneeskunde - De Sportartsen Groep

Polikliniek Sportgeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Spuistraat, Spuistraat 239a
Spuistraat

Openingstijden

ma t/m vrij van 8.30 tot 16.00 uur
Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de polikliniek

Foto van OLVG, locatie Spuistraat

Bij de polikliniek Sportgeneeskunde kunt u terecht voor medische inspanningstesten en blessureconsulten. Voor inspanningstesten die worden uitgevoerd op verwijzing van de cardioloog of de longarts is onze polikliniek in OLVG, locatie Spuistraat erg geschikt. Sportgeneeskunde en de afdelingen Hartcentrum en Longeneeskunde werken nauw samen op deze locatie.

Medische inspanningstest (MISO)

Een medische inspanningstest (MISO) helpt om te onderzoeken waar in uw lichaam de oorzaak van bepaalde klachten zit. Dit kan in de longen zijn, of het hart, de spieren of kan veroorzaakt worden door een verstoorde stofwisseling of matige conditie. Een MISO is erg geschikt voor mensen met plotseling ontstane kortademigheid, pijn op de borst of plotseling verlies van conditie of ontstaan van moeheid. Een MISO wordt vergoed vanuit de basisverzekering als de huisarts hiervoor een verwijzing uitschrijft.

Consulten

Consulten gaan meestal over blessures, maar kunnen ook gaan over andere sportgerelateerde problemen zoals inspanningsklachten of sporten met een chronische aandoening. Er bestaat een goede samenwerking met een aantal medisch specialisten van OLVG en Amsterdam UMC, locatie AMC, zoals bijvoorbeeld de orthopedisch chirurgen en cardiologen. Zo kan snel overleg en eventueel een verwijzing plaatsvinden. Verder bestaat de mogelijkheid voor aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek of radiologisch onderzoek (röntgenfoto's, een CT-scan, een echografie of een MRI).

Sportgeneeskunde heeft daarnaast een uitgebreid netwerk van paramedische behandelaars in de regio, zoals sportfysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportdiëtisten, een orthopedisch schoenmaker en een orthopedisch instrumentenmaker. Als het nodig is, kan er dus snel adequate behandeling plaatsvinden.

De consulten worden vergoed vanuit de basisverzekering indien de huisarts een verwijzing uitschrijft.