home

Polikliniek Sportgeneeskunde : u kunt hiervoor terecht bij Sportgeneeskunde - De Sportartsen Groep

Polikliniek Sportgeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 11

Openingstijden

ma t/m vrij van 8.30 tot 16.00 uur

Telefonische bereikbaarheid

ma t/m vrij van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Op de polikliniek Sportgeneeskunde kunt u langskomen voor consulten, medische inspanningstesten (MISO’s) en keuringen.
Consulten en MISO’s worden standaard vergoed door de zorgverzekeraar (uit het basispakket). Keuringen worden meestal vergoed vanuit een aanvullende verzekering. 

Over de polikliniek

Consulten

Consulten gaan meestal over blessures, maar kunnen ook betrekking hebben op andere sportgerelateerde problematiek, zoals inspanningsgebonden hoofdpijn of sporten met een chronische aandoening.
U kunt alleen een consult krijgen als u hiervoor een verwijzing heeft van een huisarts of ander ziekenhuis.

Er bestaat een nauwe samenwerking met een aantal medisch specialisten van OLVG, locatie West en AMC zoals bijvoorbeeld de orthopedisch chirurgen en cardiologen. Zo kan snel overleg en eventueel verwijzing plaatsvinden. Verder bestaat de mogelijkheid voor aanvullende diagnostiek zoals het bloedonderzoek en radiologisch onderzoek, bijvoorbeeld het maken van een röntgenfoto, CT-scan, echografie en MRI.

Verder beschikt de Sportartsen Groep over een uitgebreid netwerk van paramedische behandelaars in de regio, zoals sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten, sportdiëtisten, een orthopedisch schoenmaker en een orthopedisch instrumentmaker. Zo kan - indien noodzakelijk - snel een adequate behandeling plaatsvinden. Consulten kunnen ook worden gebruikt bij sportmedische problemen van geheel andere aard. Bijvoorbeeld bij vragen en adviezen over voeding of sporten met een handicap of chronische ziekte.

Sporten is vaak goed voor de gezondheid, maar er kunnen soms ook nadelige effecten optreden. De sportarts is gespecialiseerd in het stellen van een juiste diagnose en behandeling van en advisering bij sportblessures en sportgerelateerde klachten. Via een (uitgebreid) sportmedisch onderzoek kan deze in kaart brengen of u uw sport op een verantwoorde manier beoefent.

MISO

MISO staat voor een medische inspanningstest met ademgasanalyse. Deze test helpt om te onderzoeken of de oorzaak van bepaalde klachten zit in in de longen, hart, spieren, verstoorde stofwisseling of matige conditie. Deze test is zeer geschikt voor mensen met klachten van onbegrepen kortademigheid, pijn op de borst, onbegrepen conditieverlies, onbegrepen moeheid etc. Een MISO wordt vergoed vanuit de basisverzekering als de huisarts hiervoor een verwijzing uitschrijft.

Keuringen

We onderscheiden verplichte sportkeuringen (keuringen die verplicht gesteld zijn door de desbetreffende sportbond of overheid) en sportmedische onderzoeken. Deze laatste vinden op plaats initiatief van de (aspirant)sporter en variëren van een Basis Sportmedisch Onderzoek tot een Groot Sportmedisch Onderzoek inclusief een maximale inspanningstest op de fietsergometer. De inspanningstest kan nog worden uitgebreid met ademgasanalyse (spiro-ergometrie) om het omslagpunt (hartfrequentie waarbij verzuring optreedt) te bepalen. Op basis daarvan kunnen we de hartslagzones bepalen en gerichte trainingsadviezen geven.

Behandelingen

De Sportartsen Groep biedt 2 behandelingen aan op onze locatie in Amsterdam.

  • Shockwave behandeling bij peesletsels
  • Injecties met lichaamseigen bloed (ACP therapie) in een versleten (artrose)knie